A Csillagocska néptáncegyüttes

A Csillagocska Néptáncegyüttes több mint egy évtizedes hagyományra épül és tekint vissza. Fő célkitűzése, hogy egy olyan hagyományát vesztett világban, mint Nagyvárad és a szélesebb Partium felhívja a figyelmet a feledésbe merülő népi értékeinkre: a magyar népdal, néptánc, a mese és játék, valamint a közösség és a hit megtartó erejére.
A Csillagocska Alapítvány szárnyai alatt működő néptáncegyüttes több mint száz gyermeket és fiatalt számlál tagjai közé. Benedek Árpád zene- és táncpedagógus munkáját Brugós Sándor, a Nagyvárad Táncegyüttes hivatásos táncosa, Tolnai Tímea, hivatásos táncos, Brugós Anikó, egyetemi oktató, táncos és népdaloktató, Konrád Zsolt Tamás, Dimény Eszter és Szőcs Brigitta, a Csillagocska Néptáncegyüttes táncosai segítik. Nagyobb színpadi előadások során állandó munkatársaink: László Csaba koreográfus és Dimény Levente színművész-rendező.
Az együttes 2006 óta tagja a Romániai Magyar Néptánc Egyesületnek, mellyel azóta is szoros kapcsolatot ápol és számos rendezvényt valamint képzést bonyolít le.

Értelmi szerzője és szervezője a 2002-től hagyománnyá vált Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozónak, melyre határon innen és túlról több száz gyermek és fiatal érkezik alkalomról-alkalomra.
Néptáncegyüttesünk saját zenekarral büszkélkedhet. A Csillagocska Zenekar ifjú tagjai valamennyien az alapítvány „neveltjei”. Nagy örömünk, hogy az utánpótlás is biztosított, mivel 2013 tavaszán megalakult a Csillagocska Gyermekzenekar is.